Yoga Centar

    Home | Publikacije | Biblioteka | Rječnik | Linkovi | Kontakt i upisi

OSNOVE YOGE
ENERGIZIRAJUĆE DISANJE
OZDRAVLJENJE
KOMUNIKACIJA
RAD ODRŽAVAN U YOGA CENTRU

Intenziv božanske punineVoditelj: Swami Brahmajnanananda

Kontakt osoba: Za Intenziv se prijavite radnim danom između 18 i 21 sati na mob. 098 683 652 (Rene L. Viśvamitra.

Mjesto i vrijeme: 25. 4. 2010. (nedjelja), od 8 do 20 sati, Zagreb. (Detalje o mjestu održavanja i cijeni Intenziva saznat ćete prilikom prijave asistentu.)

Što treba ponijeti: Ponesite laganu hranu, piće (vodu), papuče, komotnu odjeću, prostirku i jastučić na kojem ćete sjediti. Uzmite u obzir da vjerojatno nećemo imati stolica na kojima biste mogli sjediti i stoga si ponesite što vam treba da sjedite udobno. Budemo li imali dovoljno prostora, neke ćemo tehnike raditi ležeći na podu. Zato je najbolje da ponesete sa sobom dvije deke ili vreću za spavanje jer je važno da vam bude udobno i da se pokrijete nečim dok ležite. Poželjno je da dođete odjeveni u udobnu odjeću od prirodnih vlakana jer sintetička odjeća remeti bioelektrično/elektrokemijsko stanje organizma odnosno ionsku ravnotežu.

Za vrijeme Intenziva nećete smjeti napuštati prostoriju za rad izuzev možda za vrijeme pauze za ručak koja će trajati 45 minuta. Budite točni jer Swamiji, voditelj Intenziva, ne tolerira zakašnjavanje. Radije dođite petnaestak minuta ranije.

Ovaj Intenziv se sastoji od niza vježbi koje vas postepeno uvode u stanje više svjesnosti. Intenziv je prilagođen početnicima pa pozovite i ljude koji još nisu bili na meditativnim Intenzivima. Sada imate priliku da pozovete svoje kolege i kolegice, prijateljice i prijatelje te druge ljude do kojih vam je stalo. Ovaj Intenziv je samo za osobe koje nastoje biti svjesnije, radosnije, spokojnije i sposobnije. Ovo je Intenziv za osobe koje teže istini, ljubavi, jednostavnosti i slobodi. Na ovom Intenzivu možete ostvariti svoj naum da spoznate istinsku prirodu vas saamih i drugih ljudskih bića, neograničenu realnost koja je osnova života, Boga koji nadilazi naše zamisli/koncepte o Bogu...


Knjiga Viśuddhi-maggo (Put pročišćenja) opisuje meditativni put u božansku nesupstancijalnu puninu i evo vam jednog citata iz tog djela:

"Postoji patnja, ali ne onaj tko pati. Postoje djela, ali ne onaj tko radi. Postoji razrješenje, ali ne onaj tko razriješen biva. Postoji put, ali na njemu putnika nema."

Vrh stranice